آموزش 0 تا 100 تحلیل فاندامنتال (بخش اول)
آموزش 0 تا 100 تحلیل فاندامنتال (بخش اول)
آموزش 0 تا 100 تحلیل فاندامنتال (بخش اول)
مقدمه
تحلیل فاندامنتال چیست؟ از تاثیرات این تحلیل بر بازار چه می دانید؟ در تمام مارکت های مالی، چه آن هایی که سنتی هستند و چه آن هایی که نوپا و مدرن هستند؛ مثل ارزهای دیجیتال؛ چند روش کلی برای آنالیز وضعیت بازار وجود دارد. این تحلیل ها به شما کمک می کنند تا برای خرید یا فروش تصمیمگیری کنید.
یکی از مهمترین این تحلیل ها، تحلیل بنیادی یا همان تحلیل فاندامنتال (Fundamental analysis) است. در این مقاله نوین راه قصد دارد تا به معرفی تحلیل فاندامنتال و مقایسه آن با دیگر انواع تحلیل بپردازد.
تحلیل فاندامنتال چیست؟
تحلیل فاندامنتال را می توان علم ارزیابی متغیرهای اقتصادی، مالی و دیگر موارد تغییرپذیر درباره یک دارایی معرفی کرد. این تحلیل باعث میشود که کاربر بتواند ارزش حقیقی فعلی و احتمالی بازار مورد نظر خود را در آینده تعیین کند.
به زبان دیگر، در تحلیل بنیادین یا همان فاندامنتال، تحلیلگر به بررسی و آنالیز شرایط یک پروژه یا شرکت از جنبههای مختلف میپردازد. سپس اخبار و اتفاقات مهم آن را دنبال و بررسی میکند. در معنای کلی آنالیز تمام جوانب و عوامل موثر بر یک پروژه یا کمپانی به شکلی که بتوان ارزش درونی و پتانسیلهای بالقوه آن را تشخیص داد به عنوان تعریف اصلی تحلیل فاندامنتال شناخته میشود.
مثال جالب
به عنوان یک مثال آسان به دو بطری زیر نگاه کنید.
هر دو بطری یک رنگ هستند و هیچ بویی ندارند. اگر آدمی تشنه و بی سواد به این دو بطری برسد، ممکن است به علت تشنگی بطری بزرگ تر را انتخاب کند. تحلیل فاندامنتال به کاربر آن آگاهی و دانشی را می دهد که از بین آب و سم آنچه را که صحیح است انتخاب کند تا به نتیجه مثبت برسد.
برخی عوامل هیجانی نیز در روند بازار تاثیر دارند. به عنوان مثال اگر خبر پذیرش ارز دیجیتال بیت کوین توسط کمپانی آمازون پخش شود، ممکن است برخی از افراد احتمال دهند که ارزش بیت کوین افزایش خواهد یافت و بیت کوین بخرد. این افراد در واقع از تحلیل فاندامنتال برای تصمیمگیری در مورد خرید بیت کوین استفاده کرده اند. از طرف دیگر بر حجم معاملات بازار نیز تاثیر گذاشته اند.
سوال: چند نوع تحلیل مورد استفاده در بازارهای مالی است؟
کاربران برای تجارت در بازارهای مالی، علاوه بر تحلیل فاندامنتال، دو تحلیل تکنیکال و تحلیل احساسات نیز مورد استفاده قرار می دهند.
معرفی تحلیل تکنیکال
در تحلیل تکنیکال با استفاده از تاریخچه قیمت و ارزش کالا، سهام یا ارز در مورد خرید و فروش تصمیم گیری می شود. در واقع با بهکارگیری معیار های مختلف میتوان مسیر صعود یا نزول قیمت در آینده را پیشبینی کرد. در تحلیل تکنیکال تنها معیار ارزیابی بازار مطالعه و تحقیق درباره روند قیمتها است و هیچ معیار دیگری در نظر گرفته نمی شود.
معرفی تحلیل احساسات
کاربرانی که قصد استفاده از تحلیل احساسات یا به انگلیسی (Sentiment Analysis) را دارند؛ با بهکارگیری ابزارهای مختلف به بررسی و آنالیز احساسات غالب افراد جامعه نسبت به آن خدمات یا ارز دیجیتال، میپردازد. این نوع تحلیل بسیار مشابه با تحلیل فاندامنتال است. در واقع این افراد بررسی می کنند که اکثریت جامعه قصد انجام چه کاری را دارند و در نهایت براساس آن فعالیت می کنند.
سوال :چرا به این ابزار ها و تحلیل ها نیاز داریم؟
بهکارگیری ابزارهای مختلف در سرمایهگذاریها، میتواند ریسک سرمایهگذاری را کاهش داده و احتمال موفقیت سرمایهگذار را افزایش دهد.
تحلیل فاندامنتال در بازار بورس در مقایسه با بازار ارزهای دیجیتال
بسیاری از افراد معتقدند که سرمایهگذاری در بازار ارزرمزها بسیار شبیه به بازار بورس و سهام است. اما باید یادآور شد که بکارگیری تحلیل فاندامنتال در این دو بازار از جهات مختلف، تفاوتهای اساسی با یکدیگر دارد.
وقتی در مورد بورس صحبت میکنیم شما روی سهمهای یک شرکت واقعی سرمایهگذاری میکنید. در این شرکت در آمد سه ماهه ، بازده و سودش را به عنوان شاخصهای رشد شرکت گزارش میدهد. این میتواند برای یک سرمایهگذار شاخص خوبی از این باشد که افزایش قیمت در آینده به چه عواملی بستگی دارد و وضعیت سهام آنها در آینده چگونه خواهد بود. بنابراین تحلیل فاندامنتال در بازار بورس شامل بررسی گزارش درآمد، عملکرد شرکت، هیئت مدیره و … میشود، در صورتی که همانطور که در ادامه خواهید دید، عوامل مورد بررسی در این تحلیل در بازار ارزهای دیجیتال کاملا متفاوت است.
عوامل موثر در تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال
در هر سرمایهگذاری اولین نکتهای که لازم است در نظر بگیریم، هدف از سرمایهگذاری ست که میتواند به سه دسته بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت تقسیمبندی شود.
تجربه سرمایهگذاری در زمینههای مختلف نشان میدهد که شاید بتوان در سرمایهگذاریهای کوتاه مدت بدون در نظر گرفتن تحلیل فاندامنتال پروژه و فقط با تکیه بر تحلیل تکنیکال، سود خوبی بدست آورد و موفق بود، اما اگر هدف از سرمایهگذاری میانمدت و به ویژه بلندمدت باشد، علاوه بر تحلیل تکنیکال، حتما لازم است پروژه را از نظر فاندامنتال نیز مورد بررسی قرار داد. تحلیل احساسات، نیز میتواند به عنوان یک ابزار مفید در هر نوع سرمایهگذاری مورد استفاده قرار گیرد.
عوامل موثر
همانطور که گفتیم، در تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال، عوامل موثر بر قیمت با دیگر داراییهای سنتی مثل سهام، تفاوتهای زیادی دارند. در این اینجا به برخی از مهمترین آنها نگاهی میاندازیم:
- مارکتکپ یا ارزش کل بازار
مارکت کپ که مقدار آن برای هر ارز دیجیتال در سایت کوین مارکتکپ مشخص شده است، مقدار کل سرمایه در حال گردش آن ارز دیجیتال بر حسب دلار است که به صورت زیر محاسبه می شود:
تعداد کل سکههای در گردش* قیمت ۱ واحد از آن سکه = ارزش کل بازار
برای مثال، قیمت هر واحد بیت کوین در زمان نگارش این مقاله، 10406 دلار است. مقدار کل بیت کوینهای در گردش که در سایت کوینمارکتکپ با عنوانCirculation Supply مشخص شده است، 17883462 BTC است. بنابراین مقدار کل سرمایه بیت کوین به صورت زیر محاسبه میشود:
دلار 186095305572 = 10406* 17883462 = مارکت کپ (BTC)
نکته:
برخی گمان میکنند قیمت یک ارز نشاندهنده ارزش آن در بازار است. اما باید دانست که پارامتری که ارزش یک ارز در برابر سایر ارزها را مشخص می کند. سایت کوینمارکتکپ نیز ترتیب ارزهای مختلف را بر اساس آن قرار داده است، مارکتکپ یا کل سرمایه موجود آن ارز در بازار ارزهای دیجیتال است.
معرفی صرافی های برتر ارز های دیجیتال : https://novinrah.com/category/learning-cryptocurrency/exchanges/
سوال :چگونه از این پارامتر استفاده کنیم ؟
اما برای استفاده بهتر از این پارامتر میتوان پروژههایی که سیستم مشابه دارند را پیدا کرده و در یک تقسیم بندی قرار داد، سپس با مقایسه مقدار مارکتکپ آنها، مقدار ریسک سرمایهگذاری در آنها را به صورت نسبی مقایسه کرد. تا در انتها به نتیجه ای رسید که درصد موفقیت آن بالاتر باشد.
همچنین میتوان پروژههایی با کاربردها و اهداف و تکنولوژیهای مشابه را پیدا کرده و با جمع کردن مقدار مارکت کپ آنها و مقایسه آن با کل سرمایه موجود در بازار ارزهای دیجیتال، میزان اهمیت و سهم یک نوع تکنولوژی در این بازار را سنجید.
برای مثال میتوان با جمعآوری مارکتکپ ارزهای دیجیتال حریمخصوصی محور یا همان پرایوسی کوینها مانند مورنو، دش، زی کش و .. ، کل حجم سرمایه موجود در این حوزه را بدست آورد و آن را با کل سرمایه موجود در بازار ارزهای دیجیتال مقایسه کرد و دید کلی نسبت به جایگاه و اهمیت پرایوسی کوین ها کسب کرد.
پایین بودن مارکتکپ چه مزایا و معایبی دارد؟
یکی از مسائلی که میتواند در ارزهایی با مارکتکپ پایین رخ دهد، امکان دستکاری بازار و ایجاد تغییرات قیمتی شدید در بازار است. از آنجایی که مثلا برای دو برابر شدن قیمت یک ارز، مارکتکپ آن باید دو برابر شود، در ارزهایی با مارکت کپ پایین امکان افزایش حجم سرمایه از طریق دستکاری افرادی محدود و دو برابر کردن مارکت کپ و در نتیجه افزایش قیمت آن وجود دارد و این میتواند به عنوان یک نکته منفی در پروژههایی با مارکت کپ پایین تلقی شود.
اما اگر سایر پارامترهایی که برای یک پروژه ارزیابی می شود، نشان از خوب بودن پروژه داشته باشد، پایین بودن مارکتکپ آن به این معناست که آن ارز برای افزایش قیمت به اندازه مثلا ۵۰% به حجم سرمایه کمتری در مقایسه با ارزی که مارکت کپ بیشتری دارد، نیاز دارد.
برای مطالعه مقالات دیگر از همین منبع (اینجا) را کلیک کنید
با وجود تمام اطلاعاتی که میتوان از مارکتکپ یک ارز بدست آورد، باید بدانیم که مارکت کپ فقط یکی از پارامترهایی ست که در بررسی فاندامنتال یک پروژه باید در نظر گرفته شود و با بررسی همه پارامترها در کنار هم میتوان درباره پتانسیل رشد یک پروژه در آینده نتیجهگیری کرد.
به طور کلی میتوان گفت که هر چقدر مارکتکپ یا همان ارزش کل یک ارز دیجیتال پایینتر باشد، ریسک بالاتری دارد اما در صورت صعودی شدن، معمولا سودآوری خیلی خوبی دارد.
برای مشاهده و خواندن ادامه مقاله آموزش 0 تا 100 تحلیل فاندامنتال (بخش دوم) بر روی لینک زیر کلیک کنید.
www.novinrah.com/fundamental-analysis-training-part-2
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
با ستاره ها نظرتو بگو
میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد شرکت کنندگان : 11
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
فروش تعهدی سهام و فروش استقراضی چیست ؟
آموزش 0 تا 100 تحلیل فاندامنتال (بخش دوم)
دلار یا ارز دیجیتال؟ کدام را بخریم؟
معرفی صرافی معتبر و محبوب kraken
10 نکته طلایی ارز دیجیتال (پارت 1)
مزیت صرافی کوینکس به صرافی بایننس
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام خسته نباشید بی ظحمت شمارتون بدید من مشاوره میخام