شرایط استثنایی جهت اعطای سرمایه معامله گری در فارکس بدون هیچ گونه وثیقه ای تا 250.000 $
0

اندیکاتور فارکس چیست؟

اندیکاتور فارکس چیست؟

اندیکاتور یا همان Indicator اصلی‌ترین ابزار تحلیل تکنیکال بوده و در تحلیل فاندامنتال نیز (اگرچه کم) کاربرد دارند. ترجمه‌ی این کلمه به فارسی معادل “شاخص” بوده و از آن‌ها برای پی بردن به اطلاعات عمیق‌تر از دل نمودارهای قیمت یکی دارایی استفاده می‌شود. این شاخص‌ها بر مبنای سال‌ها دانش و تجربه و با تکیه بر علم اقتصاد تدوین شده و به فرمول‌های ریاضی تبدیل شده‌اند.

به زبان ساده‌تر، اندیکاتورها ابزارهایی هستند که با بررسی گذشته‌ی روند قیمت و حجم معاملات هر دارایی، به تریدر کمک می‌کنند تا آینده‌ی قیمت را بهتر تحلیل و پیشبینی نماید. هر کدام از این اندیکاتورها با یک هدف مشخص طراحی شده‌اند و مناسب یک استراتژی معاملاتی خاص هستند. حتی بعضی از این اندیکاتورها برای تایم‌فریم‌های مشخصی طراحی شده و در سایر تایم‌فریم‌ها ممکن است سیگنال درستی را صادر نکنند.

اندیکاتور فارکس چه کاربردی دارد؟

تریدرهای بازار فارکس پیش از انجام معاملات از اندیکاتورها استفاده می‌کنند تا تحلیل‌های عمیق‌تری برروی نمودارهای قیمت داشته باشند. اندیکاتور فارکس، سیگنال (نتیجه‌ی تحلیل) خود را در هر زمان صادر کرده و تریدر موفق با ترکیب سیگنال چند شاخص با یکدیگر، تصمیم می‌گیرد که وارد معامله شده و یا یک معامله را ببندد. حتی این شاخص‌ها می‌توانند به پیشبینی روند آتی (تشخیص تغییر روند) کمک کرده و مانع از معامله در سمت اشتباه بازار شوند. مثلا هنگامیکه بازار در آستانه‌ی ریزش است، اندیکاتورها به تریدر سیگنال فروش داده تا تریدر اقدام به خرید دارایی نکند.

بهترین اندیکاتور برای تحلیل فارکس

اندیکاتورهایی که در بازار فارکس استفاده می‌شوند بسیار زیاد بوده و ممکن است باعث سردرگمی شما در انتخاب بهترین اندیکاتور شود. اما در حقیقت، انتخاب اندیکاتور باید بر مبنای استراتژی معاملاتی انجام شده و داشتن استراتژی معاملاتی بدون دانش، امکان پذیر نیست. اگر فارکس را به خوبی نمی‌شناسید، توصیه می‌کنیم که حتما ابتدا دوره‌ی رایگان آموزش فارکس ایران بروکر را بگذرانید تا بتوانید استراتژی معاملاتی مخصوص به خودتان را طراحی کنید. اما بهتر است بدانید که در کل، چهار دسته Indicator وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  • اندیکاتورهای روند فارکس
  • اندیکاتورهای مومنتوم فارکس
  • اندیکاتورهای نوسانی فارکس
  • اندیکاتورهای حجمی فارکس
قطعا استفاده از یک اندیکاتور نمی‌تواند باعث افزایش سودآوری شما از معاملات شده و بهترین اندیکاتور فارکس، قطعا ترکیبی از چندین اندیکاتور بوده که مبتنی بر استراتژی معاملاتی شما باشد. در ادامه‌ی مقاله، انواع اندیکاتور به صورت مفصل توضیح داده خواهد شد.

انواع اندیکاتورهای فارکس

همانطور که پیشتر بیان شد، انواع اندیکاتور فارکس را در کل می‌توان به چهار دسته تقسیم کرد. روند، مومنتوم، نوسان و حجم. اگرچه هدف تمامی اندیکاتورها، راهنمایی و ارسال سیگنال برای معاملات پرسود است، اما هدف خاص هر کدام با یکدیگر متفاوت است.

۱. اندیکاتورهای روند

هدف این دسته از اندیکاتورها، تشخیص روند آتی بازار است. اگر تریدر بفهمد که بازار در حالت صعودی یا نزولی قرار دارد، تصمیمات بهتری در خصوص خرید یا فروش خواهد گرفت. اگرچه همواره اصلاح قیمت وجود دارد، اما تشخیص کانال و روند قیمت، مبنای بسیار مهمی در باز کردن یا بستن معاملات فارکس خواهد بود. از جمله اندیکاتورهای مهم روند، میتوان به مک‌دی (MACD)، پارابولیک سار (Parabolic SAR) و انواع اندیکاتورهای میانگین متحرک اشاره کرد.

۲. شاخص های مومنتوم

احتمالا با شنیدن مومنتوم به یاد فیزیک دبیرستان بیفتید، اگرچه در این ابزارها از همان مفهوم استفاده شده، اما مطمئن باشید که به اندازه‌ی فیزیک و مباحث آن، سخت نخواهد بود! این اندیکاتورها به نوعی طراحی شده‌اند تا بتوانند هیجان و فشار خریداران/فروشندگان را شناسایی کنند. هنگامیکه بازار (تریدرها) ناگهان یک دارایی را بیش از اندازه خریداری کرده یا فروخته باشد، آنگاه زمان آن خواهد رسید که سمت و جهت بازار برعکس شده و روند بازار تغییر کند!

۳. اندیکاتورهای نوسانی

از این دسته از اندیکاتورها عموما در زمانی استفاده شده که قیمت دارایی در یک بازه‌ی مشخص در نوسان است. یعنی بازار ترند مشخصی داشته اما تغییر قیمت بر مبنای رفتار هیجانی اتفاق نمی‌افتد. اندیکاتورهای نوسانی می‌توانند در این زمان به تریدر سیگنال‌هایی را مبنی بر نقطه ورود و خروج مناسب، ارائه دهند. از جمله اندیکاتورهای نوسانی یا همان Volatility Indicators می‌توان به بولینگربندز (Bollinger Bands)، بازه‌ی حقیقی میانگین (Average True Range) و پاکتنامه (Envelope) اشاره کرد.

۴. اندیکاتورهای حجمی

همانگونه که از نام این دسته مشخص است، این مدل از اندیکاتورها برای شناسایی حجم معاملات و اثر آن بر روند آتی قیمت دارایی استفاده می‌شود. دقت داشته باشید که افزایش قیمت اگر همراه با افزایش حجم معاملات باشد، می‌تواند سیگنال قوی‌تری برای ورود به بازار را به تریدر بدهد. جریان پول چایکین (Chaikin Money Flow)، ایندکس نیرو (Force Index)، ایندکس جریان پول (Money Flow Index) و راحتی حرکت (Ease Of Movement) از جمله اندیکاتورهای حجمی رایج در بین تریدرهای بازار فارکس هستند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *